KILL THEM WITH YOUR COLOUR

Rochelle Willemsen
Rochelle Willemsen, geboren in Amsterdam 1991.

Rochelle begon vroeg met dansen, op 4 jarige leeftijd was zij al te vinden in de dansschool.
Ze wilde alles proberen en heeft les gehad in veel verschillende stijlen van hiphop, ballet, jazz, showdance tot tapdance en ga zo maar door. Al snel bleek dat dansen meer was dan alleen een hobby!
In 2008 besloot Rochelle auditie te doen voor de dansacademie Lucia Marthas en werd aangenomen op het MBO, een uitvoerende allround dansopleiding. In haar afstudeerjaar werd ze uitgekozen om een jaar bij het Hollands Show Ballet dinnershow ‘Dreamslive’ in Studio 21 te dansen. Verder heeft ze tijdens deze opleiding op veel verschillende evenementen zoals o.a. het concert van Lee Towers in Ahoy Rotterdam gedanst. In 2012 studeerde zij af maar was nog niet klaar met leren en koos voor de vervolgstudie docent dans aan de Hogeschool voor de Kunsten.
Een echte allround opleiding die haar veel tools heeft gebracht voor de choreograferende en docerende kant van haar kunstenaarschap. In 2017 heeft zij deze met succes afgerond en is nu ook eerste graad bevoegd docent.

Tijdens haar studie heeft Rochelle altijd dans les gegeven. In meer dan 10 jaar heeft Rochelle veel ervaring opgedaan en les gegeven op heel veel verschillende plekken en aan zeer diverse doelgroepen. Van peuters tot ouderen maar ook van amateurs tot professioneel niveau. Rochelle is enorm veelzijdig ondanks dat ze alle stijlen kan heeft ze de laatste jaren zich vooral gericht op het lesgeven van urban en contemporary stijl.

Na haar studie ging Rochelle direct aan de slag. Ze kreeg de unieke kans om in samenwerking met Dance Sensation een half jaar dansles te geven op Bonaire en leiding te geven aan allerlei dansprojecten en voorstellingen te maken op dit inspireerde eiland.

Door de jaren heen heeft ze zich ontwikkeld als choreograaf. Haar werk was te zien bij verschillende eindvoorstellingen in theaters, diverse evenementen, festivals, danswedstrijden en videoclips. Zo heeft zij ook eigen performances gemaakt als Animus Vox, Versus en Boven de wolken.

Klik hier om deze performances te zien.

Ook als uitvoerend danseres en model heeft Rochelle niet stil gezeten en was/is zij op verschillende plekken te zien. Rochelle is bijvoorbeeld te zien in de Clip van Akon ft Sem Veld – Yes en heeft dit jaar nog meegelopen in de modeshow van Sabine Staartjes.

Verder is ze vast jurylid bij danswedstrijden zoals Shell We Dance en Progressief Dance Competition.
Momenteel is Rochelle actief als docent, choreograaf, jurylid, uitvoerend danseres en model.
Altijd vrolijk en energiek, een harde werker en echte all-rounder. She kills it with all her colours!

Get In Touch

6 + 8 =